Blogs

Handige blog-artikelen gerelateerd aan (regio)Groningen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wat voor soort kortingen kan je krijgen als je overstapt van energieleverancier bijv. in Groningen?

Overschakelen van de ene naar de andere energieleverancier levert je vaak een flinke besparing op. Energieleveranciers proberen elkaar zoveel mogelijk klanten afhandig te maken. Er stappen elk jaar meer partijen in de energiemarkt, en jij plukt daar de vruchten van. Door slim te kijken welke leverancier de beste bonussen en kortingen aanbiedt, kan je heel veel geld besparen en andere leuke extra's krijgen. Met dank aan de vrije marktwerking! Overstappen van energie kan je dus een hoop opleveren!

Welke kortingen krijg je bij je nieuwe energieleverancier

● Je kunt bij de meeste leveranciers een welkomstkorting krijgen. Dit is een korting op het bedrag dat je betaalt voor je energie.
● Een andere soort korting is een cashback, een teruggave van het geld wat je betaald hebt. Deze cashback wordt berekend met je eindafrekening.
● Steeds vaker komt het voor dat energieleveranciers hun klanten een cadeau geven. Klanten waarderen dit soort extraatjes, en ze maken een droog onderwerp als energie een stuk interessanter om je in te verdiepen. Verschillende leveranciers geven cadeaubonnen voor bijvoorbeeld grote webwinkels, abonnementsdiensten en zelfs voetbalclubs.
● Ook kun je verschillende cadeaus in natura vinden. Je kan bijvoorbeeld een Playstation cadeau krijgen of een mooie nieuwe tablet. Vaak kan je zelf je korting uitkiezen. Veel mensen vinden dit soort acties veel leuker dan een droge korting van een paar honderd euro. Misschien is dit wel de toekomst van de prijsvechters op de energiemarkt!

Hoe verhuis je een energiecontract?

Als je gaat verhuizen, dan is het slim om dat te snel mogelijk door te geven bij je bestaande energieleverancier. In ieder geval twee weken voor je verhuizing dien je je meterstanden en je nieuwe woonadres door te geven. Misschien is een verhuizing ook een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier, en te genieten van de hoge kortingen en goedkope tarieven die je bijna altijd kan vinden. Energie Is immers energie, en elk jaar komen er nieuwe voordelige aanbieders op de markt. In dat geval moet je je meterstanden doorgeven aan zowel je oude als je nieuwe leverancier. De meeste leveranciers hebben een overstapservice, waarmee je heel gemakkelijk de levering kunt beeindigen bij je oude leverancier, en kunt zorgen dat je nieuwe contract tiptop in orde is. Niet alleen voor je huis is een contract mogelijk. Ook energie vergelijken zakelijk is een optie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Copyright Website-Specialist 2021