glimpse Coming Soon: Bakkerij Blanche | Brugstraat 28

Posted by Jeroen | 18 mei 2015

WP_20150517_20_43_06_Pro (1) WP_20150518_14_12_48_Pro (1)
WP_20150518_14_14_35_Pro (1)WP_20150518_14_18_37_Pro (1)
Bakkerij Blanche | Brugstraat 28

In deze nieuwe brood en banketbakkerij aan de Brugstraat kun je vanaf 27 mei ter plekke genieten van een ontbijt, lunch of taartje. In de prachtig vormgegeven ruimte aan het Kleine der A, straks gevuld met (hangende) kamperplanten kunnen ook de gasten van het tegenovergelegen Hotel Miss Blanche hun ontbijt gebruiken. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing. Bakkerij Blanche krijgt een industrieel, modern en luxe interieur, met materialen zoals marmer en messing en ‘skygarden’ lampen van Flos.

spotted! Coen

Posted by Jeroen | 16 mei 2015

WP_20150502_Coen.fadedCoen | 60+ | Groningen | blogger voor coenvanuhm.nl en groningendailyphoto.com en werkzaam in de horeca
schoenen: vintage – broek: Uniqlo – trui: Alveare – tas: Air France vintage – zonnebril: Pearle – geur: Kouros Yves Saint Laurent

Coen | 60+ | Groningen | blogger for coenvanuhm.nl and groningendailyphoto.com and working in a local restaurant
shoes: vintage – pants: Uniqlo – sweater: Alveare – bag: Air France vintage – sunglasses: Pearle – fragrance: Kouros Yves Saint Laurent

Meet Coen!
Goed geklede mannen, in de categorie ‘advanced style’, zijn in Groningen een rariteit. Coen is een positieve uitzondering en ziet er tip top uit. Dat zagen we direct! We waren dan ook erg nieuwsgierig naar zijn outfit. Coen werkt in de lokale horeca, zoals hij dat ook al deed in z’n studententijd. Tussendoor was hij onderzoeker bij het toenmalige Criminologisch Instituut, als onderdeel van de Juridische Faculteit, daarvoor studeerde hij Sociale Wetenschappen eveneens aan de RUG.

Q&A

Kun je een beschrijving geven van je outfit?
“Mijn royale schoenencollectie bestaat vrijwel uitsluitend uit puntschoenen. Deze koop ik zo goed als nieuw in vintage winkels. Op deze foto draag ik een zwart anoniem paar met western patroon en stiksel. Fabriqué en France, waarschijnlijk midden jaren ’60.
De ribbroek is van Uniqlo, een Japans modelabel, dat in Europa over slechts enkele winkels beschikt: in Engeland, Duitsland en Frankrijk. (red.: staat op onze shortlist ontbrekende winkelketens). Ik kocht deze winterbroek een jaar of vijf geleden in Parijs. Het liefst combineer ik deze met een lichtblauwe trui, maar die moest deze morgen van mijn vrouw onherroepelijk de handwas in. Toen werd het deze donkerblauwe lamswollen trui van Alveare, ooit gekocht in de Bijenkorf.

Het schoudertasje is een origineel stewardess exemplaar van Air France uit de jaren ’70.
Om mijn linker pols draag ik twee rvs-armbanden: de een gekocht in Parijs, de ander in Bergerac. Beide vormen een vanzelfsprekend geheel.
In mijn rechterhand mijn zonnebril die ik voor het fotomoment heb afgezet. Het is een Pearle op sterkte. Geen fratsen, maar wel een aanwezig zwart model.”

“Het stormachtige weer verwart mijn kapsel dat vorige week is geknipt bij De Zwarte Raaf | Folkingestraat 25.”

Je onderhoudt twee blogs, kun je er iets over vertellen?
“De mensen zeggen wel eens dat ik dingen mooi kan beschrijven. Dat te horen complimenteert. Eind 2011 ben ik dan ook begonnen met coenvanuhm.blogspot.nl, waarop ik schrijf over kwesties die op mijn pad komen. Deze zijn nogal uiteenlopend en verrassend van aard.
De waardering die ik kreeg voor mijn fotografie deed me besluiten er en public iets mee te doen, maar beperkt tot één thema: de stad. Op groningendailyphoto.blogspot.com plaats ik regelmatig een foto, die ik in Stad heb gemaakt en ik voorzie deze van een summiere tekst in zowel Nederlands als Engels. Die laatste leg ik voor aan an Englishman die Nederlands leert. Hij corrigeert mijn Engels. Het mes snijdt hier fijn aan twee kanten.”

Wat zijn je favoriete adresjes in Groningen?
“Wanneer ik in het centrum moet zijn, dan ga ik er het liefst wandelend op af. Je neemt een straatje hier en een doorsteekje daar. Je loopt een straatje in waar je doorgaans niet met fiets of auto in rijdt. Aldus zie je perspectieven die verwonderen en verbazen. Dan beland ik voor een ristretto van de allerbeste en immer constante kwaliteit bij Coffee United | Herestraat 7 of bezoek twee geroemde platenzaken Plato | Oude Ebbingestraat 41 en Elpee | Oosterstraat 24-1.
De fijnste haring eet ik bij Vishandel Sontplein en de kraam op de Van Lenneplaan.

…READ MORE

cycle chic Thomas

Posted by Jeroen | 12 mei 2015

WP_20150510.Thomas.Moscow.bicycle
Thomas | 19 jaar | uit Moskou, Rusland | student International Business Management Studies Hanzehogeschool
sneakers: Converse All Star – jeans: Bershka – shirt: Topman – vest: Jack & Jones – rugzak: H&M – zonnebril: Topman

Thomas | 19 years | from Moscow, Russia | student International Business Management Studies Hanze University
sneakers: Converse All Star – jeans: Bershka – shirt: Topman – cardigan: Jack & Jones – rucksack: H&M – sunglasses: Topman

Meet Thomas, from Russia.
In town since September 2014.
He has some Dutch roots, but doesn’t speak the language.

Q&A

What are you listening too, while biking?
Hip-hop.

Where did you get your bicycle from?
“Bought it from my friend, it’s quite an oldie. I like the way it looks like and the fact that it’s old.”

How do you it?
“I use my bike always. But I don’t have special routes, just cycle all over town.”

How’s Groningen compared to big city Moscow?
“It’s very small in comparison with Moscow, but I like it better. It’s so easy to get to the centre, uni and the sports centre, that’s awesome.”

Favorite adresses?
“I like the new place with pasta and pizza: De Pastafabriek | Stoeldraaierstraat 25 and the Sportsbar next to ACLO | Blauwborgje 16.”

Dislikes?
“In this city? Nothing!”

hotspot Broodje van Eigen Deeg | Brugstraat 11

Posted by Jeroen | 8 mei 2015

WP_20150510_BvED.gevel.fadedWP_20150510_BvED.pain
WP_20150510_BvED.baquettes.faded
WP_20150508_BvED.bakkers
WP_20150510_BvED.pastry.faded

Bakkerij Broodje van Eigen Deeg | Brugstraat 11
De bakkerijen (al dan niet in hybride cafévorm) keren terug naar de stad! Aan de Brugstraat is op 8 mei Broodje van Eigen Deeg geopend, een zelfstandige bakkerij met een heel eigen concept. Broodje van Eigen Deeg (BvED) is gespecialiseerd in Frans brood, viennoiserie en patisserie. Voor ambachtelijke baguettes, croissants, eclairs, quiches of de BvED specialiteit tourte d’alouette (Franse desem klassieker) hoef je nu niet meer te wachten tot je eerstvolgende trip naar La Douce France. En bezoekjes aan een van de bakkerij ketens in de Randstad, zoals Le pain Quotidien zijn overbodig. BvED is een heel smaakvolle, transparante bakkerij: de bakkers en de ovens: ze zijn goed zichtbaar vanuit het winkelgedeelte. De openingstijden zijn ruim: om 07.00 uur kun je al vers brood halen. Ook de branding door Jeroen van Eerden is met veel liefde voor detail gedaan. Lees hier meer. Onze conclusie: Broodje van Eigen Deeg verkoopt omfietsbrood.

Bakery Broodje van Eigen Deeg | Brugstraat 11
Bakeries
(whether in bakery-café hybrid) return to the city! Independent bakery Broodje van Eigen Deeg opened on Brugstraat 11. They have a unique concept and specialize in French bread, pastry and confectionery. For artisan baguettes, croissants, eclairs, quiches or their specialty tourte d’Alouette (French sourdough classic), you now no longer have to wait until your next trip to France. Visits to bakery chains in Amsterdam, like Le Pain Quotidien are not needed anymore. Broodje van Eigen Deeg  is a very tasteful looking bakery. Bakers and ovens: they are easily visible to the customers.
The branding of the bakery concept, by Jeroen van Eerden, is awesome. Click here for more info.

No cash, cards only
Opening hours, daily from 07.00 – 19.00 | Sunday 12.00 – 17.00
Web: broodjevaneigendeeg.nl | Twitter: @broodjevaneigen | Facebook: broodjevaneigendeeg

 

cycle chic Pedal Paradise

Posted by Jeroen | 4 mei 2015

WP_20150330_Zuiderdiep (1)
The Chocolate Milk Bicycle spotted at Gedempte Zuiderdiep.
Owner: American bakery Courtney’s Kitchen WP_20150415_bakfiets (1)
Ready for a picnic. Cargo-bike spotted at De BrinkWP_20150404_parking Herestraat (1)
Parked bikes next to new shop Costes | HerestraatWP_20150424_Trompbrug (1)
The small Trompbrug is a swingbridge from 1877 and it is a short cut for pedestrians and cyclists from the Oosterpoort district to the centre. And vice versa.WP_20150430_happy walker cycling (1)
Cyclists passing The happy Walker WP_20150422_Folkingestraat (1)
French ‘vintage’ Motobecane bicycle spotted at Folkingestraat. Owner: Mr. Sternberg.WP_20150409_flower bike (1)
Red ‘Flowerbomb’ Bicycle spotted at Ubbo Emmiusstraat.