meet the locals Antonie | singer songwriter The Blind Roofers

Posted by Jeroen | 19 april 2015

WP_20150403_Antonie (1)Antonie | 22 jaar | uit Groningen | leadzanger The Blind Roofers

Antonie Harms is leadzanger van The Blind Roofers, een geweldige blues, rock, folk en countryband uit Groningen. Veel van de teksten en melodieën van TBR zijn door Antonie bedacht. Hij geeft ook nog bijles Engels aan kinderen van de vrije school waar hij zelf ook op zat en leert het ambacht van herenkapper.

Q&A

Hoe gaat het met je band, The Blind Roofers?
“Het gaat hard sinds we vorig jaar de POPgroningen Talent Award 2014 wonnen en meer zijn gaan optreden. We hebben net een paar dagen opnames achter de rug, op locatie in een huisje tussen de weilanden op het Groningse platteland. Zeer binnenkort staat onze eerste single met video online. Een heel vette EP volgt. We hebben de ambitie met nog meer goeie nummers te komen en nog meer mensen te bereiken. Ik ben nog lang niet uitgeschreven.”

Groningen popstad?
Groningen is een heel mooie stad om als band te beginnen met toppodia zoals Simplon en Vera en heel veel kroegen waar je prima kunt spelen. Groningen is niet groot, daar kwam ik laatst achter toen we met TBR in Amsterdam speelden, maar het heeft wel alles wat een echte stad moet hebben.”

Wat zijn je favoriete plekken in Groningen?
“Een heel vette plek vind ik de EMG faktors. De sfeer van deze oude graansilo aan de rand van het centrum is heel gaaf. Hier hadden we een paar memorabele optredens.

WP_20150419_EMG FaktorsEMG faktors | Eemskanaal 48

Voor koffietentjes of restaurants heb ik domweg niet genoeg centjes. Als ik wel wat uit te geven heb zit ik het liefst in een niet al te hippe tent, zoals Huis De Beurs | A-Kerkhof Zuid Zijde 4. Ik houd van nostalgische plekken waar de tijd stil lijkt te staan. Dat is ook een van de redenen waarom ik het ambacht van herenknippen leer. Daarvoor volg ik nu een avond in de week een herenkappersopleiding in Almere.”

En op uitgaansgebied? 
“Ik ga zelden uit. Alcohol kan ik niet zo goed hebben. Ben meer een ochtendmens en word heel gelukkig van opstaan als de rest nog slaapt.”

Hoe karakteriseer je je kleedstijl?
“Ik koop alleen basic kleding in egale kleuren of met een horizontaal streepje. Donkerblauw is een beetje mijn zwart. Op de foto draag ik uitverkoop van mijn hofleverancier H&M. Het jasje is wat verwassen en gekrompen. Er zit een nieuwe gelige knoop op in dezelfde kleur als m’n fijne suède slofjes. Want het zijn meer sloffen dan schoenen. Ik heb een heel klein zilveren ringetje in m’n oor. Voor mij is dat net genoeg me een beetje vrij van de gevestigde orde te voelen.”

Wat voor muziek draai je zelf?
“Ik heb geen lijstje met favoriete nummers, als het maar uit de jaren zestig komt. Op mijn iPod staat al zes jaar dezelfde muziek. Eerlijk gezegd luister ik niet zo graag naar muziek, wat misschien moeilijk is om te geloven. Alleen in de auto vind ik het heel chill.
Liever zit ik op m’n balkon in de zon, met een goed boek en een kop koffie. Op de achtergrond vogels en stadsgeluiden.”

Een nummer dat je niet kan aanhoren?
“We Will Rock You van Queen. De eerste drie tellen al.”

foto’s: Jeroen Berends | locatie: Nieuwstad | camera: Nokia Lumia 1020