inspiration BERLINSPIRATION | Gestalten Berlin

Posted by Jeroen | 20 augustus 2014

WP_20140813_Gestalten3 WP_20140813_Gestalten4WP_20140813_Gestalten1WP_20140813_Gestalten2WP_20140813_Gestalten5WP_20140813_Gestalten6 
Gestalten is een Duitse uitgeverij van prachtige lifestyleboeken, waarin je je kunt vergapen aan begerenswaardige spullen die ons voortdurend doen verzuchten: ‘wil ik ook’. Welnu de boektitels met al dat afgebeelde moois (zoals rugzakken, speelgoed, racefietsen, keukenspullen en merken als Monocle en Marimekko) zijn in Berlijn samengebracht in twee prachtig vormgegeven concept stores. Very Retail 2014. De foto’s hierboven zijn gemaakt in het filiaal aan de Sophienstraße 21. De ingang is een beetje verstopt en bereik je door het Sofienhof in te lopen. In dit deel van Berlijn (Mitte) zijn sowieso veel binnenhoven met interessante winkels, cafeetjes en eetgelegenheden. Probeer ook beslist de buurman van Gestalten: Barcoli’s Deli, vooral als je van New Yorks geïnspireerd eten houdt. De tweede Gestalten store vind je in Bikini Berlin, Berlijns nieuwste winkelcentrum, pardon, dat heet een Concept Mall.

PS:
Groningen heeft vooralsnog één concept store: Walnut Mixstore | Carolieweg 2
Liefhebbers van het merk Finse Marimekko kunnen helaas niet terecht in Groningen, maar wel in Scandinavisch warenhuis Akokkrijthe in Grootegast, waarover we al eerder schreven.
Een goeie New York geïnspireerde deli in Groningen? Vooralsnog een groot gemis.

Gestalten is a German publisher of wonderful lifestyle books, where you can marvel at desirable things that make us constantly sigh: “want to have.” Well the book titles with all that depicted beautiful (like backpacks, toys, bikes, kitchen stuff and brands like Monocle and Marimekko) are now brought together in two beautifully designed concept stores in Berlin. Very Retail 2014. The photos above were taken at the store in the Sophie Straße 21. The entrance is charmingly hidden inside the courtyard of Sophienhof. In this part of Berlin (Mitte) you’ll find many courtyards filled with interesting shops, cafes and eateries. Do try Gestaltens neighbor: Barcaroli’s Deli, especially if you love New York inspired food. The second Gestalten store is at Bikini Berlin, Berlin’s newest shopping center, oops we mean Concept Mall.

PS:
In Groningen there’s one concept store comparable to the Gestalten one in Berlin: Walnut Mixstore | Carolieweg 2.
Lovers of the Finnish brand Marimekko unfortunately can’t buy anything in Groningen. Luckily there’s Scandinavian shop Akokkrijthe in the small village of Grootegast, check our blogpost about this hidden gem here.
Still lacking: a good New York inspired deli.

spotted! Bas on Brogues

Posted by Jeroen | 17 augustus 2014

BasBas shortsBAS | 22 jaar | Groningen maar vanaf september in Amsterdam | student Technologiemanagement aan de RUG
BAS draagt: brogues: Dr. Adams – sokken: Topman – jeans: Zara – shirt: H&M (eigenlijk een jurkje van de vrouwenafdeling)

BAS | 22 years | Groningen, from September in Amsterdam | student Technology and Operations Management at the University of Groningen
BAS is wearing: brogues: Dr. Adams – socks: Topman – jeans: zara – shirt: H&M (in fact a dress from the women’s collections)

Q&A

Na een week rondgekeken te hebben in hipster-hotspot Berlijn, kunnen we rustig stellen dat de mannen en vrouwen in Groningen minstens zo goed gekleed gaan. Sterker nog: er is meer variatie en lef! Neem de combinaties die Bas creëert met een paar nette brogues schoenen (én gekleurde sokken). Of hij veel commentaar krijgt op deze look met korte broek?
‘ tja in het dorp waar mijn ouders wonen wel eens, maar in Groningen of Amsterdam niet echt eigenlijk. Bovendien luister ik daar toch niet naar.’

Wat is not-done voor jou op modegebied?
‘Je shirt achter je riem stoppen en bruine Cruijf schoentjes.’

Jeans?
‘Ik wil altijd dat mijn jeans aansluiten, vooral bij de enkels. Je kan ze duur en heel goedkoop vinden. Mijn favoriete die ik nu heb is het grijze paar op de foto.’

Wat hangt er vooral in je kledingkast?
‘Longer length t-shirts heb in allerlei verschillende kleuren.’

Zonnebril?
‘Ik heb meerdere, maar draag meestal een clubmaster.’

Wat doe je aan op je bul uitreiking?
‘Als het niet verplicht is dan denk ik dat ik niet eens aanwezig ben. Ik ontvang mijn bul graag per post’

Waarom vertrek je naar Amsterdam?
‘Ik start volgend jaar september een master, maar ik heb nu de vrijheid om er alvast te gaan wonen. Er is meer te beleven dan in Groningen.’

Favoriete spots in Groningen?
‘Het Noorderplantsoen is mijn nummer 1 spot in Groningen. Vooral ‘s avonds met mooi weer, als en kleine kampvuurtjes ontstaan en er gebarbecued wordt.
Kaap Hoorn | Kaapse Baan 1 ken ik nog maar sinds kort en heeft een lekker sfeertje.’

For the English translation click here: …READ MORE

meet the locals Timmerdorp050

Posted by Wilbert | 15 augustus 2014

259281301126

Vandaag is de laatste dag van Timmerdorp050. Op het Suikerunieterrein hebben meer dan 150 kinderen in 3 dagen tijd een heel dorp gebouwd van oud hout, pallets, verf en met een laser uitgesneden eigen logo’s.

Foto’s: Robert Wieringa

For the English translation click here:

…READ MORE

inspiration Don’t want to cook? Eat this!

Posted by Wilbert | 7 augustus 2014

IMG_3651

Geen tijd of zin om te koken? In Groningen zijn er een aantal mooie initiatieven te vinden die je hierbij een handje helpen. In deze blog bekijken we er drie: Dinner Served, Cook-Ing en Lokaal&Lekker.

Dinner Served: what’s in a name. Je kunt hier je diner ophalen van woensdag tot en met zondag. De chef heeft lange tijd in restaurants gekookt, en wilde iets nieuws proberen. Dat hij lange tijd in restaurants heeft gekookt proef je: de kwaliteit is top. Het eten is Italiaans georiënteerd, en in de winkel kun je ook gelijk een fles wijn meenemen. Dinner Served werkt met goede ingrediënten. Bestellen via Thuisbezorgd is mogelijk, maar in de winkel bestellen is eigenlijk nog leuker. Je bestelt, de chef maakt het klaar, en de geuren komen je al tegemoet. Je krijgt het eten warm mee, zodat je thuis gelijk kunt beginnen met eten.

IMG_3384

Cook-Ing is van Inge, die elke dag vegetarische maaltijden kookt. Met biologische ingrediënten. Ze kookt die in het Eiland, en bezorgt met haar bakfiets het eten tot aan de voordeur. Dan moet je het nog wel even zelf opwarmen, maar dat zijn vooral de wat kleinere dingen, zoals het in de oven zetten van een gratin.
Het eten is 100% vegetarisch en superlekker.
Als extra kan je ook nog een toetje bestellen. Wat leuk is dat haar maaltijden elke week anders zijn, zodat je nooit twee keer hetzelfde eten (hoewel dat met de heerlijke smaken af en toe bijna jammer is).

IMG_3656

Lokaal&Lekker is anders dan Cook-Ing en Dinner Served. Bij Dorien, oprichter van Lokaal&Lekker, kun je dé lunchbox van Groningen bestellen. Boordevol heerlijke spullen uit de regio, ideaal voor de bedrijfslunch. Verantwoord, lekker en verrassend. Naast dat het goed voor jou is (want lekker en verantwoord) is het ook goed voor de boer: je ondersteunt met de lunchbox boeren en kleine producenten. Er is een normale en extra luxe variant. Dit moet je een keer proberen!

For the English translation, click here:

…READ MORE

cycle chic João

Posted by Jeroen | 3 augustus 2014

JoaoJoão | 26 jaar | Groningen | student Mechatronica aan het Alfa-college
João draagt: Air Jordans 4 Toro Bravo sneakers, net als de hoed gekocht op Marktplaats – jeans: River island – t-shirt: New Look – zonnebril: ASOS – rugzak: Herschel

João | 26 years | Groningen | student Mechatronics at Regional Training Centre Alfa-college
João wears: Air Jordans 4 Toro Bravo sneakers, just as his hat bought online via Marktplaats – jeans: River island – t-shirt: New Look – sunglasses: ASOS – backpack: Herschel

Q&A

João is van Angolese oorsprong. Hij woont sinds 13 jaar in Nederland, waarvan 6 in Groningen.

Kun je iets over je kleedstijl vertellen?
Ik koop mijn kleren overal. Mijn favoriete winkels in Groningen zijn, naast de ketens H&M, Zara, Footlocker en Front Runner vooral Stardust | Carolieweg 13Stigmatic | Gelkingestraat 37 en  2 the Max sneakers | Herestraat 95. In Rotterdam kom ik bij winkels als Woei (sneakers) Funky House en de keten River island die nog niet in Groningen zit. In Amsterdam zijn de fantastische sneakerstore Patta en skateboardshop Ben-G vaste adresjes.
Kledingmerken die ik graag draag: Supreme, Huf, Stussy, Rockwell, The Hundreds en het eigen label van Patta. Rugzakken van Herschel. Ik ben vooral gek van sneakers zoals Nike Air Jordans en Nike Running Shoes.

Wat voor fiets rijd je?
Een single speed met een tweedehands Gazelle frame gekocht bij Dynamo Groningen | Sint Walburgstraat 6. Alle andere onderdelen zijn van Sir-Pete | Carolieweg 29 en bij Fietsverda | Poelestraat 56.

Wat zijn je favoriete uitgaansplekken?
Restaurants: Pizzeria Napoli | Astraat 9 en  Ni Hao | Paviljoenlaan 3
Muziek: Vera | Oosterstraat 44
Cafes: News Café | Waagplein 5, Café De Tree | Nieuweweg 1, Cafe het Kasteel | Peperstraat 25
Nightlife: &ZO | Poelestraat 53-55, feestjes in Huize Maas | Vismarkt 52 en Shadrak | Peperstraat 19

Wat kan nog beter in Groningen?
Het is jammer dat donkere mensen zoals ik lang niet altijd makkelijk cafes en clubs binnen komen, het zou fijn zijn als hier wat meer aandacht voor is!
En er worden in Groningen wel erg veel fietsen gestolen.’

for the English translation click here:
…READ MORE