spotted! CHEYENNE

Posted by Jeroen | 27 februari 2014

CheyenneCheyenne | 19 jaar | Hoogezand | vanaf september studerend aan een conservatorium, zang
jas en hoed: H&M – boots: Dr. Martens – jeans: Only via Vero Moda – tas: Van Haren – ketting: Primark – blouse: Zara

Cheyenne | 19 years | Hoogezand | from September on studying at a Conservatory
coat and hat: H&M – boots: Dr. Martens – jeans: Only via Vero Moda – bag: Van Haren – chain: Primark – blouse: Zara

Meet Cheyenne! Haar motto: ‘The world is my catwalk’ en…… wees altijd jezelf!

Wat zijn je favorieten in Groningen?
Op winkelgebied: Sacha vanwege de bijzonder collectie schoenen. Ik houd van apart en daarom ook van deze winkel!
En ik vind het altijd mooi om in de Poelestraat te zijn, wanneer het nachtleven ontwaakt.
Geweldig zijn ook de festivals die in Groningen gehouden worden.

Wat mis je in deze stad?
Mensen die zichzelf durven te zijn. Over het algemeen zijn Groningers redelijk nuchter en dit zie je terug in hun kleedstijl. Wat mij betreft mag de mode wel wat beter tot zijn recht komen in het Noorden! Ik ken namelijk genoeg mensen die een mooie outfit bij elkaar kunnen bedenken, maar bang zijn het te dragen in het openbaar.
Eigenlijk mist Groningen dus niet heel veel. Er zijn redelijk veel winkels, leuke cafeetjes, kroegen discotheken en restaurants. We hebben een museum, een stadion en genoeg festivals het hele jaar door. Groningen moet zichzelf beter op de kaart zetten, dat is vooral nodig!
Mensen denken altijd dat Groningen bestaat uit alleen maar weiland en dat het een saai gat is, terwijl het juist een geweldige stad is.

Cheyenne’s motto: ‘The world is my catwalk’ and…… be yourself!

What are your favorite places in Groningen?
For shopping: Sacha with their special shoe collection. And I think it’s always nice to see when the nightlife awakens at the Poelestraat. The varity of festivals held in Groningen is also a big plus.

…READ MORE

spotted! OLGER

Posted by Jeroen | 24 februari 2014

140223.spottedOlger | 18 jaar | Groningen | student International Business Rijksuniversiteit Groningen
jas: Nike Sportswear – brogues: Grensons (beide via Concrete Store in Den Haag) – koptelefoon: Beats by Dre – bril: Yf & Mart via Eric’s Optiek Den Haag – jeans: Current Elliott – ringen: uit een helaas verdwenen sieradenwinkeltje in Den Haag

Olger | 18 years | Groningen | student International Business University of Groningen
jacket: Nike Sportswear – brogues: Grensons (both via Concrete Store in The Hague) – headphone: Beats by Dre – glasses: Yf & Mart via  Eric’s Optiek The Hague – jeans: Current Elliott – rings: found at a now disappeared jewelry shop in The Hague

Toen we Olger aanspraken voor een foto luisterde hij naar Good Vibrations van The Beach Boys dat in oktober 1966 uitkwam. Helaas zien jullie de coole achterkant van zijn Nike Sportswear jas waar de oversized voering onder vandaan piept niet. Vrienden van Olger noemen het de paardendeken, omdat hij in combinatie met de Gore Tex buitenkant bestand is tegen vrijwel alles. Speciaal bericht voor Olgers moeder: de jeans zijn afkomstig uit uw kledingkast. Ooit aangetrokken uit noodzaak, maar de leenperiode is vanwege succes tot onbepaalde tijd verlengd.

Olger’s favorieten in Groningen voor overdag:
Coffee Company | Oude Ebbingestraat 39
Gombert | A-Kerkhof 14 | ambachtelijke kleermaker voor maatpakken met een leuk prijsje
alle Mamamini’s
‘t Noorderplantsoen
Dynamo Groningen | Sint Walburgstraat 6 |  voor alle deskundige hulp bij al m’n fietsen

En voor in de nacht:
Na de gebruikelijke huisfeestjes ga ik graag naar:
Subsonic | Grote Markt 21a
Feestcafe Snowvalley | Peperstraat 27a
Of waar de wind me ook maar heen waait….

Wat mist Groningen ten opzichte van Den Haag waar je hiervoor woonde?
Het belangrijkste verschil tussen beide is het verschil in grootte. Den Haag heeft misschien net iets meer draagvlak voor leuke en originele concept tentjes zoals Lola Bikes & Coffee en heeft dan ook meer variatie in winkels. Het is als stad ook voor grotere winkelketens aantrekkelijker, zo wordt er binnenkort de eerste Primark geopend en dat zijn wel echt dingen die Groningen (nog) mist.

Wat raad je ons aan in Den Haag?
Bij een ideaal bezoek aan Den Haag moet beslist een broodje kroket bij slagerij Dungelmann op het Noordeinde verorberd worden. Daarna een heerlijk kopje fair trade koffie van de allerhoogste kwaliteit in de leuke atmosfeer bij Lola Bikes & Coffee. Vooral de Papestraat, de Schoolstraat en de Spuistraat zijn zeer aan te raden met talloze sneakerstores en winkels zoals Concrete, Common Kin, Funky House en de ketens COS en Clarks. Hoewel je daar een dag mee kunt vullen als je het goed doet, is er nog veel meer te zien op winkelgebied. Ook een cafeetje of terrasje pakken op de Grote Markt of het Plein hoort bij de ware beleving van de stad. Het is het wel waard om voor het uitgaan de terugreis naar Groningen te maken, want Den Haag mist dan weer de echte studentenatmosfeer.

…READ MORE

hotspot BARREL WIJNLOKAAL | HADDINGESTRAAT 27

Posted by Wilbert | 16 februari 2014

BarrelBarrel
Barrel interieur
Barrel

Tijd voor wijn
Dat hadden we nog niet in Groningen: een wijnlokaal. In de Randstad al weer een jaar of wat gemeengoed, maar noviteit in Groningen. Initiator is Martijn Fernhout, die Barrel (wijnvat op z’n Engels of op z’n Nederlands iets -een fiets bijvoorbeeld- dat al een tijdje meedraait) gestart is vanuit een pure liefde voor goede, mooie wijnen. Eens studerend aan de kunstacademie in Groningen en werkend bij De Sleutel, is hij na omzwervingen door het westen van Nederland terug op zijn oude stek.

Op een ietwat bijzondere locatie – Haddingestraat 27 – vind je Barrel. Een plek die gelijk fijn aanvoelt, uitgedacht door Studio Jauke van den Brink. Perzen op de vloer, creatieve lampen, solide tafels van hout van Jauke en goede kunst van bevriende kunstenaars: Wouter Nijland, Studio Flip Konings en Hans Hoekstra (volgend jaar een solo in het Drents Museum!). Kroon op de ruimte is de bar waar al de wijnen die Martijn schenkt uitgestald staan. En dat zijn er heel wat: op zijn kaart vind je wijnen uit meer dan 15 verschillende landen, in allerlei prijsklassen. Het exacte aantal wijnen op de kaart weet Martijn ook niet: “elke week komen er weer een aantal bij. In totaal heb ik nu zo’n 10 pagina’s van 25 wijnen, maar volgend weekend kan dat zo weer meer zijn.” Het mooie is dat er altijd een aantal fijne wijnen per glas te bestellen zijn.

Bijzonder is dat Martijn elke – ja, dat lees je goed – wijn die hij serveert ook zelf geproefd heeft. Geen alcoholisme hier, maar een echte interesse in smaken, waardoor hij uiteindelijk terecht kwam bij Kwast, een gerenommeerde wijnimporteur in Nieuw-Vennep.

Naast zijn wijnen serveert Martijn een passend stukje vast voedsel: een wisselend assortiment van kazen van onder andere L’Amuse of Van der Veen uit Kollum, een worstje van Brandt en Levie, maar zeker ook fantastische regionale specialiteiten. Want een Groninger worst of Nienoorder lamsham is ook heerlijk bij wijn. Geen ingewikkelde pairingadviezen hier, want, zoals Martijn zegt: “proeven moet je vooral zelf doen”.

Martijns favorieten in Groningen:
Brussels Lof | Akerkstraat 24 | Restaurant voor vis en biologisch. Pure keuken, en Martin is op zijn sloffen de beste “viskok” van Groningen. Nog betaalbaar ook!
Restaurant Eetwaar | Kleine Leliestraat 33 | Pim en Marieke runnen dit prachtige kleine zaakje nabij het Noorderplantsoen met z’n tweeën. Ook weer een pure keuken, mooie smaken, niet teveel opsmuk maar gewoon topkwaliteit. Niet voor niets bijna iedere avond vol!
Café De Wolthoorn | Turftorenstraat 6 | Goede sfeer, uitstekende bediening, fijn publiek. Een van de beste cafés van ons land!

…READ MORE

glimpse Dr. Martens Comeback

Posted by Jeroen | 10 februari 2014

Dr.Martens
Dr. Martens at Men at Work | Herestraat 76a
sacha

DocMartens
Dr. Martens at Sacha | Guldenstraat 2

Heel toevallig kiekten we de afgelopen week tot twee keer iemand op Dr. Martens schoenen:  Stefanie en Marciano! Dat is natuurlijk geen toeval. De Dr.Martens revival is ook hier een feit!

Quite by chance we photographed last week two times someone wearing Dr. Martens shoes: Stefanie and Marciano! That’s no coincidence. The Dr. Martens Revival is also a fact in Groningen!

De “comeback” van de Dr. Martens, of de terugkomst van nooit weggeweest.
door Ann Dijkstra

Vlak voor en tijdens de pubertijd had ik ieder jaar een ander paar en andere kleur of model Dr.Martens. Je was daarmee al gauw “de alto”. Op dit moment beginnen scholieren weer Dr.Martens te dragen. Eigenlijk zijn deze van oorsprong praktische werkschoenen nooit echt weggeweest, maar zodra er namaak op de markt komt, kun je spreken van een heuse trend. Deze trend is onder andere een gevolg van de gewijzigde productie- en marketingstrategie van het bedrijf en wie weet heeft de nieuwe eigenaar Permira hier een hand in. Bovendien wist de zangeres Miley Cyrus met haar clip Wrecking Ball veel aandacht te vergaren, omdat ze daarin naakt optreedt. Ze heeft in de clip enkel een paar Dr. Martens aan haar voeten. Misschien zijn deze schoenen wel even invloedrijk als haar naakte lichaam. Vooral de combinatie beroemdheid en een merk is vaak een zeer succesvolle marketingstrategie gebleken.

In Italië heb ik al veel Dr. Martens op straat en in de etalages gezien. Opvallend is dat de schoenen niet alleen in winkels voor jongeren terug te vinden zijn, maar in allerlei uitvoeringen ook bij winkels waar ze de meest exclusieve designerkleding verkopen, zoals het werk van Ann Demeulemeester en Dries van Noten. Het is dus nog steeds een democratische schoen. Leeftijd en statuur speelt bij de drager niet echt een rol.

…READ MORE

spotted! MARCIANO & EDWIN

Posted by Jeroen | 6 februari 2014

Marciano en Edwin
Marciano | 23 jaar | Groningen | werkzaam in de retail bij Coolcat

schoenen: Dr. Martens – sokken: H&M – broek: Zara – keychain: op de markt – gilet: Mamamini – overhemd: Recessie – das: Suit Supply – horloge: Royal London – anchor plugs: Crazy Factory – kapper: Kapsoones – snorwax: Captain Fawcett

Edwin | 24 jaar | Groningen | student Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de Hanzehogeschool
sneakers: Nike Bruin VNTG via 2TheMax – jeans en sokken: H&M – t-shirt: The Hundreds – rugzak: Carhartt (t-shirt en rugzak via Freshcotton) – overhemd: Primark (Bremen) – haar: DIY

The New Gentlemen! Marciano en Edwin zijn beste vrienden, ze kennen elkaar uit Hoogezand-Sappemeer, waar Edwin nog steeds woont. Marciano laat zijn linkerarm binnenkort ook bedrukken door Tjitse de Vries bij de Cult-Art Shop in Zwolle. Edwin is sneakerfan en bezit zo’n 15 paar. Meest gekocht via online sneaker fora, maar deze komen van local heroes 2TheMax (nu aan de Herestraat 95).

Q&A

Wat zijn jullie favorieten in Groningen?
Second hand shoppen bij Recessie | Oude Kijk in’t Jatstraat 54 en de Mamamini en Goudgoed kringloopwinkels.
De mix van vintage en nieuw bij Stardust | Carolieweg 13 sneakerstore 2TheMax | Herestraat 95 en retailers Zara en H&M (lekker goedkoop!).
Coffee Company | Oude Ebbingestraat 39 of Carolieweg 33 | voor een lekker bakje koffie.
Cue Action | Schuitendiep 21 | voor een avondje pool spelen met een biertje, daarna gevolgd door een avondje de stad in, of een chillsessie met vrienden thuis.
In het nachtleven zijn Pand48 | Schuitendiep 46-48, Subsonic | Grote Markt 21a en Huize Maas | Vismarkt 52 wel fijntjes.
Eettips: Bij Eetcafé d’Ouwe Brandweer | Gedempte Zuiderdiep 75-77 en Grand Café Time Out | Poelestraat 34 eet je echt heerlijk.

Dan heb je natuurlijk in de zomer de ultieme sessies aan het Hoornsemeer en in het Noorderplantsoen.

Wat heeft deze stad nog nodig?
Retailers zoals Urban Outfitters (wel in Amsterdam),  Newyorker en Primark. En een belevingswinkel zoals Fish&Chips in Antwerpen.

…READ MORE