meet the locals DIMITRY

Posted by Jeroen | 30 juli 2013

imageDimitry | 34 jaar | Groningen | adjunct hoogleraar Europees Constitutioneel Recht Rijksuniversiteit Groningen
broek en schoenen: Brooks Brothers – sport jasje: D&G- shirt: Yves Saint Laurent – das: Leonard – tas: vintage Nazareno Gabrielli – bril: Optiek Magnifiek, handgemaakt – geur: Acqua di Parma Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi

Dimitry | 34 years | Groningen | professor European Constitutional Law University of Groningen
trousers and shoes: Brooks Brothers – sport coat: D&G – shirt: Yves Saint Laurent – tie: Leonard – bag: vintage Nazareno Gabrielli – glasses: Optiek Magnifiek, handmade – fragrance: Acqua di Parma Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi
image
image image

Een tijdje terug toen Gerben van Black & Bloom vol overgave onze Cappuchino´s aan het bereiden was, viel ons oog plots op een over zijn laptop gebogen gast met een stapel papier naast zich.  Zo`n man die een moderne sophisticated persoonlijk stijl uitdraagt, zonder dat je er meteen het stempel hipster op kan en wil drukken. Deze goed geklede krullenbol in kwestie was professor Dimitry Kochenov, adjunct hoogleraar Europees Constitutioneel Recht aan de RUG. Vooral zijn prachtige zijden stropdas bedrukt met bloemen, zoals je ze op kimono´s ziet, trok onze aandacht. Wat bleek, Dimitry bezit honderden soortgelijke dassen (zowel strop als vlinder), enkel en alleen van het Franse modehuis Leonard. Iets anders wil hij niet om. Ze worden gemaakt in Italië, zijn altijd rijkelijk gekleurd en gedecoreerd, vaak met bloemen. Laten bloemdessins (hoe meer hoe beter) nu dé trend voor mannenmode zomer 2014 zijn!

…READ MORE

spotted! ANTJE & MATTHIAS

Posted by Jeroen | 25 juli 2013
image

Antje | 32 jaar | Oldenburg | lerares basisonderwijs
jurk: Shikha London – ballerina’s: Clarks – sieraden: Whitby Jet jewellers (ring custom made) – parfum: Armani Code

Antje | 32 years | Oldenburg | grammar school teacher
dress: Shikha London – ballerina’s: Clarks – jewellery: Whitby Jet jewellers (ring custom made) – fragrance: Armani Code

Matthias | 36 jaar | Oldenburg | leraar basisonderwijs
kostuum: Vaticana Marlane –  schoenen: Base London – overhemd, manchetknopen en pochet: vintage

Matthias | 36 years | Oldenburg | grammar school teacher
suit: Vaticana Marlane – shoes: Base London – shirt, cufflinks and pocket square: all vintage items

Wat zijn jullie favoriete hotspots in Groningen?
Antje: de Vismarkt en PS! Koffie, Kunst & Chocola.
Matthias: Vera en het groene park van het Martinikerkhof.

Missen jullie iets?
Beiden: niets.

Wat zijn jullie favoriete plekken in Oldenburg?
Antje: Umbaubar en aan de oevers van de Hunte.
Matthias: Het Schlossgarten park.

…READ MORE

cycle chic HUGO

Posted by Jeroen | 19 juli 2013

image
Hugo | 2 jaar | Groningen
broek en overhemd: All Saints kids – sneakers: van oom Craig, soort van limited edition uit de VS – fiets: uit Duitsland – kapsel: Carina Capps Haircare

Hugo | 2 years | Groningen
pants and shirt: All Saints kids – sneakers: special limited edition from the USA, got them from uncle Craig – bike: from Germany – haircut: Carina Capps Haircare

Q & A

Wat zijn je hotspots in Groningen?
Ik hou van het kijken naar de bussen op de Grote Markt en het luiden van de klokken op de grote toren. Het is ook een geweldige plek voor het achtervolgen van duiven op mijn kleine fiets. En het mooiste uitzicht op de gele helikopter krijg je hier. O ja, ik speel graag in de tuin en kijk naar CBeebies.
Voor kleertjes komt mama nu vooral bij Sissy Boy | Akerkhof 13.
Of ze bestelt online bij River Island.

Wat mis je in Groningen?
Ik mis niet veel dingen voor kinderen, maar als we naar Nottingham gaan, koopt mama altijd de beste chocola (witte chocolade knoppen!) En ze houdt ervan mij in bad te doen met kleurrijke zeepjes van Lush die kun je in Groningen niet krijgen. Toen ik kleiner was, kocht mijn moeder altijd hippe biologische babyvoeding. In het Verenigd Koninkrijk kun je dat overal krijgen, maar hier moesten we altijd helemaal naar Duitsland rijden om het te kopen. Gelukkig verkoopt de Jumbo het hier nu ook!

Wat zijn je favoriete plekken in de wereld?
Mijn moeder komt uit Nottingham, het is mijn tweede woonplaats. Bussen brengen je overal, ik houd ervan het buskaartje aan de buschauffeur te geven. Ik ben dol op het drukke stadsleven en ik zeg hallo tegen iedereen die ik ontmoet. Het beste van Nottingham is het Pirate’s Play Centre, ik ben nogal into piraten de laatste tijd. Zoiets zou ik ook in Groningen willen. Mijn favoriete film is natuurlijk ‘The Pirates Band of Misfits’.
Barcelona: Welke stad heeft een speeltuin in het midden van de stad? Ik had een hier een geweldige tijd met een aantal Catalaanse kinderen op een oud plein in Barcelona. Mama en papa genoten daar ook erg van.

…READ MORE

hotspot AKOKKRIJTHE

Posted by Jeroen | 17 juli 2013

image
image
image
3 redenen voor een bezoek aan Akokkrijthe
1. Allereerst voor de prachtige selectie Scandinavische kwaliteitsproducten voor wonen, koken en mode en de enige Marimekko shop-in -shop van Nederland!
2. Vanwege de hartelijke ontvangst met heerlijke koffie en lokale verse thee, geschonken in een innovatief Deens ontwerp vanuit klassieke Stelton thermos.
3.Once you go Scandinavian, you can never go back!

Three Reasons for a visit to Akokkrijthe
1. First and foremost for the beautiful selection of Scandinavian qualityproducts for living, cooking and fashion and Holland’s only Marimekko shop-in-shop!
2. Because of the warm reception with great coffee en local fresh tea, poured from a classic Stelton thermos in an innovative Danish designed cup.
3. Once you go Scandinavian, you can never go back!

Door: Hilde de Vries

Dit jaar toch naar Frankrijk omdat het weer daar net wat stabieler lijkt dan bij onze Scandinavische bovenburen? Niet getreurd, ook dichterbij huis vind je een echte Scandinavische ervaring.
In het Groninger achterland vind je namelijk Grootegaster trots Akokkrijthe, gelegen in de hoofdstraat van dit ruim 3000 inwoners tellende dorp. Akko- voor intimi- is een one-stop-shop, gespecialiseerd in Scandinavisch design, altijd herkenbaar door de sobere schoonheid, functionaliteit en vakmanschap. Onze meest noordelijke bovenburen blinken uit in heldere ontwerpen. Leuk detail: in Grootegast, of zoals de Groningers zeggen Grodegast, is een heuse Legolaan. Genoemd naar het enige distributiecentrum van het Deense Lego in Nederland in de jaren 60.

Eigenaar Siep, die samen met zijn vrouw Bineke en dochter en schoondochter de zaak bestiert(een echt familiebedrijf)is een echte Grootegaster. De zaak is ooit ontstaan met de moeder van Bineke, die een kledingwinkel had (met ook wat Finse mode)op de helft van de huidige locatie.Toen Siep, die als zoon van een transportbedrijf met vracht reed richting Scandinavië, begon met een winkel in Finse meubelen, leek de combinatie van beide winkels wel zo handig. Het opslokken van het buurpand voor beide winkels markeert de start van Akokkrijthe. Een naam met een vaag Scandinavische feel, maar niet meer en niet minder dan een samentrekking van de naam van Bineke’s moeder, A.Kok-Krijthe. Eenvoudig en functioneel, net als het assortiment van de winkel.

Gezien het unieke assortiment komen de klanten uit heel Nederland en zelfs van daarbuiten. Siep vertelt dat een trouwe klant, een ‘dame op leeftijd’ nog elk jaar, twee keer de reis naar Grootegast onderneemt vanuit haar Limburgse woonplaats. Eerst met de bus naar Nijmegen, dan met de trein naar Groningen en het laatste stuk met de lokale bus naar Grootegast. Een stel uit België, met een vakantiehuisje op Ameland, neemt Grootegast vaak ‘even mee’ op hun reis. Als je winkelconcept zo helder en goed is, is locatie niet meer leidend.
…READ MORE

cycle chic RICK

Posted by Jeroen | 16 juli 2013

image
Rick | 26 jaar | Groningen | student Bewegingswetenschappen Rijksuniversiteit Groningen
jeans: afgeknipte skinny van Zara – t-shirt: zelf bedrukt shirt (met logo jeugdbende) – schoenen: Nike Break.

Rick | 26 years | Groningen | student Human Movement Sciences at the University of Groningen
jeans: DIY cutoff shorts from Zara – tshirt: self-printed shirt – shoes: Nike Break.

Q&A

Wat voor fiets rij je?
Een single speed, gemaakt door mijn broertje Jeroen van verschillende fietsen.

Heb je iets met fietsen?
Als echte Nederlander heb ik zeker iets met fietsen. Ik vind het leuk met vrienden op m’n racefiets te racen/touren. Op het moment proberen ze me over te halen naar Berlijn te fietsen.

Is Groningen fietsstad? Ergernissen?
Groningen is uiteraard een geweldige fietsstad, vooral als je vergelijkt met het buitenland. Ik erger mij voornamelijk aan mensen die zonder op of om te kijken de straat op wandelen en dan ook nog boos worden als je rakelings langs zijde komt.

Wat is je hotspot in Groningen?
Ik ben opgegroeid aan het Martinikerkhof en dat zal voor mij ook altijd mijn favoriete spot in Groningen en in Nederland zijn. Heerlijk rustig maar wel in het centrum van de stad.

Mis je iets?
Voor een stad met de grootte van Groningen ben ik erg tevreden met wat het allemaal te bieden heeft. Wel vind ik dat het op zondag wat levendiger mag en dat de winkels gewoon zeven dagen per week open moeten zijn.

…READ MORE